<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=949470445392833&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Finn Spring arvostaa nopeaa paikallista palvelua

Finn Spring on Toholammin Härkänevalla pääpaikkaansa pitävä kansainvälisesti palkittu perheyritys, joka kehittää ja valmistaa lähdevesipohjaisia juomia muun muassa omalle SPRING-merkille. Yhtiön toimitusjohtajan Hannu Ali-Haapalan mukaan digitalisoituvassa toimintaympäristössä korostuu laitteiden ja IT-järjestelmien luotettavuus.

Finn Spring arvostaa nopeaa paikallista palvelua

- Lähes kaikki tieto, kuten tilaukset ja laskutus sekä monet muut asiat, kulkevat tänä päivänä sähköisesti mukaan lukien yhteydet Ruotsin-yksikköömme. Meille on tärkeää palvelun nopeus erityisesti herkissä ja elintärkeissä toiminnoissa. Canoraman yksi vahvuus on nimenomaan se, että he pystyvät palvelemaan meitä läheltä, Ali-Haapala toteaa.

Finn Springin ja Canoraman yhteistyö alkoi kymmenisen vuotta sitten monitoimilaitekaupalla. Reilut viisi vuotta sitten yhteistyö laajeni, kun Canorama toimitti Finn Springille muun muassa pienkonesalin, joka uusittiin viime keväänä. Palvelinylläpitoon liittyen Canorama hoitaa esimerkiksi päivitykset ja varmistukset, ja toimituksiin on kuulunut myös työasemia ja kannettavia.

- Yhteistyö on mahdollistunut luonnollisesti sen vuoksi, että Canoramalla on ollut tarjota sellaisia työkaluja, joita me tarvitsemme, Ali-Haapala sanoo.

Ekologiset arvot liiketoiminnan ytimessä

Hannu ja Virpi Ali-Haapala perustivat yrityksen 1991. Haastatteluhetkellä Hannu Ali-Haapala oli liikematkalla Ruotsissa, jonne yhtiö laajensi toimintaansa vuonna 2011.

- Tämä vuosi on alkanut Ruotsissa hyvin. Odotamme, että saamme Ruotsissa merkittävän roolin, koska täällä kasvupotentiaalia on paljon Suomea enemmän. Meillä on lisäksi erittäin hyvä henkilöstö ja työkalut kunnossa.

- Kansainvälisillä markkinoilla näkymät ovat muutenkin lupaavat. Meidän minimitavoite on, että tuotannostamme viennin osuus nousee vähintään 10 prosenttiin.
 

Lähdevesien valmistajana Finn Springille on tärkeää kantaa vastuuta ympäristöstä. Yksi osa yhtiön toimintaa on hiilijalanjäljen hyvittäminen, koska asioita tehdään luonnonvaroilla.

Ekologisten arvojen tärkeydestä kertoo myös ajankohtainen Centria-ammattikorkeakoulun projekti, jossa Finn Spring toimii pilottina tutkittaessa lämmön maavarastoinnin mahdollisuuksia. Toholammin tuotantolaitoksen yhteyteen on kaivettu 61 kappaletta lähes 50 metrin syvyistä lämpökaivoa.

- Odotuksena on, että saamme tällä tavalla hyödynnettyä hukkalämpöä esimerkiksi toimistotilojen lämmityksessä, Hannu Ali-Haapala kertoo.

Teksti Jorma Uusitalo
Kuva Finn Spring
Kuvassa Hannu Ali-Haapala ja Aleksi Ali-Haapala